maandag 9 augustus 2010

StrandaVatnet!
Een prachtig mooi meer gelegen in de provincie Buskerud, gemeente Hol. Een oppervlakte van 23,75 km2 en 975 m. boven de zee spiegel.
Het meer ligt aan weg 50 van Myrland naar Aurland, waar je het meer aan de oost kant passeert. Een paar km voorbij Myrland bevind zich een afslag richting Raggsteindalen, waar je de west kant van het prachtige meer kunt bewonderen. Wel even aangegeven dat dit een dood lopende weg is, en men dus dezelfde weg terug moet rijden, maar zeer zeker de moeite waard bij zonnig weer.
Wij hebben ons daar gisteren, zondag, enorm vermaakt met een lange wandeling langs het meer, wat niet echt simpel is daar je over grote keien en rotsen mag klauteren, maar wel weer goed is voor de conditie. Hebben een tijdje heerlijk zitten vissen, of beter gezegd, ons in de maling laten nemen door die dieren.  Ze waren druk met spelen in plaats van al het lekkers die we hun voorschotelden op te eten. Maar ondanks dat we niks gevangen hebben, want daar gaat het ook niet altijd om, hebben we genoten van de rust die er daar is. Uren hebben we daar gezeten zonder dat je een mens tegen komt of enig geluid hoort. Tussendoor beetje rond gestruimd opzoek naar mooie stenen, kristallen en prachtige stukken hout voor in ons huiskamer, en natuurlijk weer enorm veel foto's mogen maken.
Waren verbaasd over de spiegeling op het water, zo intens als dat hier soms kan zijn, dat je het soms haast niet gelooft dat het werkelijkheid is. Op zulke momenten speelt tijd geen rol meer, alles smelt zich samen met de omgeving en wordt één.
Wij hebben genoten en willen een ieder mee laten genieten van van de foto's die weer gemaakt zijn. Meerdere zal ik plaatsen onder Landscapes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten